Vakuové balení
Hovězí maso je přímo na jatkách vakuově baleno. Vakuové sáčky po odsátí vzduchu pevně obemknou balenou porci a při skladování v chladu a temnu významně prodlouží trvanlivost takto baleného masa. Určující pro spotřebu je datum uvedené trvanlivosti společně s datem balení. Podmínkou je dodržení předepsané teploty pro skladování (uvedena na etiketě) a neporušenost obalu! U žeber a dalších partií s kostí může občas při manipulaci dojít k porušení vakuového obalu - zejména u těchto partií kontrolujte neporušenost plastového sáčku. V takovém případě je maso třeba bezprostředně zkonzumovat, příp. ihned zamrazit.
Ve vakuu zabalené maso po určitém čase mírně změní barvu. Tato změna je způsobená absencí kyslíku a nemá vliv na kvalitu. Před přípravou je nutné maso vždy vybalit z vakuového sáčku a nechat "nadýchnout" - po nějaké době se mu vrátí barva i vůně. Specifická vůně vakuově baleného masa po otevření sáčku je přirozená, vzniká zráním masa v sáčku. Taktéž nazelenalá barva šťávy (ne masa) u hovězího je průvodním jevem vyzrálosti. Pro domácí potřeby si můžete také maso rovnou tak jak je, vakuově zabalené, zmrazit pro pozdější využití.